Primele impresii sunt foarte importante, mai ales că pot fi făcute o singură dată. Și, deși există multe componente, merită să ne amintim în primul rând despre detalii. La urma urmei, ei pot dezvălui multe secrete. Păr curat, machiaj îngrijit, mâini îngrijite, haine călcate … și pantofii? Îngrijirea pantofilor este o problemă cheie. În afară de problemele legate de curățenia și starea generală a încălțămintei, ar trebui să îți amintești să le lustuiești. Cum să lustruiești corect pantofii ? De ce ar trebui să o facem și ce mijloace să folosim pentru a face pantofii să arate perfect? În acest articol vom încerca să găsim răspunsuri la aceste întrebări.
La ce ajută lustruirea pantofilor?
Pantofii din piele necesită o îngrijire adecvată. Oricum, acest material natural, la fel ca pielea umană, trebuie curățat în mod regulat, hrănit, uns și impregnat. De ce? Amintește-ți cum arată pielea ta când încetezi să o îngrijești în mod regulat. Uscată și lipsită de strălucire? Exact. Lustruirea pantofilor îi protejează de pierderea culorii, crăpătura suprafeței și înmuierea lor prea repede. Îmbunătățește durabilitatea încălțămintei, astfel, îi ajută să-și prelungească durata de viață. Așadar, dacă dorești ca pantofii tăi să arate impecabil cât mai mult timp, trebuie să ai puțin timp pentru îngrijirea lor indiferent din ce material sunt fabricați.
Cu ce îți poți lustrui pantofii noi?
Cum să-ți lustriești pantofii? În prezent există pe piață multe produse destinate lustruirii acestora. Pe care să le luăm? Unul dintre cele mai populare remedii este, desigur, crema de lustruit pantofi. Cu toate acestea, înainte de a o arunca în coșul de cumpărături, gândește-te dacă o poți folosi de fapt. Aceste tipuri de produse vor funcționa numai pe piele netedă. Dacă pantofii stiletto sunt din piele întoarsă sau nubuc, vei cheltui bani inutil. Dar pielea lăcuită? Și aici vei avea nevoie de un alt produs special conceput. Totodată, amintește-ți un detaliu: culoarea pastei ar trebui să fie potrivită cu cea a pantofilor. Cea mai populară versiune a pastei este în mod natural negră, deși vei găsi în magazine și paste incolore. Aceasta este o soluție bună mai ales atunci când ai în garderobă multe modele în culori originale. De asemenea, merită să știi că ai nevoie de o perie sau o cârpă separată pentru fiecare produs. Aceste măsuri sunt necesare pentru a evita să murdarim cu resturile de pe material pantofii deja lustruiți.
Cu ce să-mi lustruiesc pantofii?
De ce avem nevoie pentru a ne lustrui pantofii? Desigur. Instrumentele cheie pentru îngrijirea pantofilor vor fi, o perie adecvată (dacă nu ai o perie specială pentru pantofi acasă, o poți încerca pe cea de dinți – numai atunci trebuie să fie singurul său scop). Pentru ce vei avea nevoie? Pentru curățarea marginilor pantofilor, adică în cazul în care partea superioară întâlnește talpa. Este un loc greu accesibil iar o cârpă obișnuită nu va curăța toată murdăria de acolo. Asta-i tot? Cu siguranta nu. De asemenea, va fi necesară o cârpă de lustruit. Pe care să pariezi? De preferat pe cea din bumbac sau in. Această cârpă poate fi utilizată atât pentru aplicarea lacului, cât și pentru lustruire. Important este să nu o speli după fiecare utilizare. De ce? Cu cât pătrunde mai multă pastă în țesătură, cu atât mai multe ingrediente bune vor pătrunde în pielea pantofului. Ce altceva va fi de ajutor? O perie de lustru ceea ce va oferii strălucire și o lustruire chiar mai mare – da, ar trebui, de asemenea, să fie îngrijită.
Lustruire pantofi – instrucțiuni pas cu pas
Am prezentat deja câteva lucruri , așa că este timpul să îți lustruiești pantofii. De unde să începi această procedură? Primul pas va fi să îți speli pantofii. Dacă nu faci acest lucru, vei freca doar murdăria, praful sau sarea în pielea pantofilor și, astfel, vei contribui la scurtarea vieții lor. Nu uita că, încălțămintea deja spălată, trebuie ștearsă ușor cu un prosop uscat. Nu usca niciodată încălțămintea umedă la soare sau la un radiator, deoarece căldura le poate slăbi starea și culoarea. Cum arată următorul pas? Înfășurează o cârpă de bumbac sau in în jurul degetelor și ia niște pastă pe ea. Apoi aplică produsul pe suprafața pantofilor cu mișcări circulare și lasă un strat subțire.
Repetă această operație și pe toc sau talpă de piele. După terminarea aplicării pastei, încălțămintea trebuie să fie mată. Ce urmeaza? Dacă ai timp, lasă un strat din preparat peste noapte (de preferință timp de 24 de ore), astfel încât să poată absorbi corect. După ce încălțămintea a stat destul timp, începe să lustruiești pantofii cu o cârpă până când excesul de pastă este îndepărtat. Acum este, de asemenea, un moment bun pentru a utiliza peria pentru lustruire. Nu ești mulțumit de efectul obținut? Pentru o strălucire mai mare, lustruiește pantofii cu ciorapi. În loc de ciorapi dres, poți folosi și o cârpă îmbibată într-un bol cu ceai negru sau cafea. Suntem convinși că rezultatul te va surprinde.
Cum să lustruiești pantofii fără cremă? Iată căile de curățare casnică
Care sunt trucurile casnice de lustruit pantofii? Să începem cu faptul că, atunci când rămâi fără pânză, poți folosi … o șosetă pentru lustruire . Ce se întâmplă dacă nu mai ai cremă? Freacă suprafața pantofului cu interiorul cojii de banane! Dacă trebuie să îți lustruiești pantofii albi, folosește o cremă de față sau lapte demachiant. De pe raftul băii, vei avea nevoie și de un ulei de corp sau ulei de ricin. Ce se întâmplă dacă nuanța cremei diferă de culoarea pantofilor? Dacă pasta este mai întunecată, o poți folosi o dată. Cu toate acestea, atunci când intră în nuanțe mult mai deschise, te sfătuim să aștepți și să cumperi produsul potrivit. Acest tip de produs de curățat poate lăsa dungi pe pantofi. Papucii ușori din piele pot fi tratați și cu lapte sau vaselină, dacă este necesar. Cu toate acestea, indiferent de culoarea pantofilor, la final poți să le ștergi din când în când cu coaja de lămâie sau portocală. Un astfel de tratament le va da strălucire.
Cât de des să îmi lustruiesc pantofii? Regularitatea este importantă
Cât de des vei lustrui pantofii depinde în totalitate de tine. Desigur, nu este nevoie să faci acest lucru în fiecare zi. Deși anterior am comparat suprafața încălțămintei cu pielea umană, cu siguranță nu necesită o astfel de îngrijire. Bineînțeles, merită să combini lustruirea pantofilor și curățarea. De asemenea, este evident că toamna sau iarna o vom face mult mai des. Cu toate acestea, pentru a menține pantofii în stare bună cât mai mult timp, merită să ai grijă de ei în mod regulat, astfel, nu faci pauze prea lungi între lustruirea lor. Așadar, cât de des ar trebui să îți lustruiești pantofii, răspunsul este că de două sau trei ori pe săptămână pare a fi numărul optim.
Poți lustrui pantofii din piele întoarsă și nubuc?
Cum să lustruiești pantofii din piele întoarsă și nubuc? Cu siguranță nu cu o pastă. Cea mai bună soluție va fi … o crustă de pâine. Cu toate acestea, este doar o opțiune bună pentru murdăria mică și uscată. La fel ca radiera, care va funcționa exact la fel aici. Deci, dacă încălțămintea ta are semne de lovitură , acest gadget de birou este sigur că se va descurca. Pantofii din piele întoarsă pot fi, de asemenea, curățați cu o perie special concepută sau cu o periuță de dinți obișnuită. Amintește-ți doar să periezi întotdeauna în directia perișorului și nu împotriva lui. Totodată, să o faci numai atunci când pantofii sunt 100% uscați. Asta înseamnă că pantofi din piele întoarsă și nubuc nu pot fi curățați când sunt umezi? Nu neapărat, dar fii foarte atent. Șervețelele umede (de exemplu, pentru demachiere) se vor dovedi utile deoarece pot face față chiar și petelor grase. O soluție de apă 1: 1 cu oțet va aduce, de asemenea, rezultate excelente. Aplică amestecul mai întâi pe o cârpă, apoi direct pe murdărie iar restul pantofului îl poți curăța cu apă plată.
Poți lustrui pantofii din piele sintetică? Răspunsul la această întrebare este: din păcate nu. Lustruirea este posibilă numai la pantofii din piele naturală, deoarece, pasta pătrunde adânc în material. În cazul materialelor sintetice, utilizarea acestor produse poate aduce consecințe nedorite. Așa că, e mai bine să curățăm pantofii din piele ecologică numai cu o cârpă umedă. De asemenea, merită să ne amintim despre impregnarea lor.